Over Cees Gootjes

Ik ben in Rotterdam geboren en groeide op in een artistiek en muzikaal gezin. Al op jonge leeftijd experimenteerde ik met het zelf bouwen van muziekinstrumenten. Op mijn 20ste begon ik met het leren van het pianostemmers- en reparateursvak bij de firma Quispel. Ik kreeg daar een 4-jarige praktijkopleiding tot pianostemmer/reparateur.

Na enige jaren praktijkervaring lonkte het ‘zelfstandig ondernemerschap’. Ik gaf daar gehoor aan en begon als zelfstandig pianostemmer in Rotterdam en het Rijnmondgebied, waarna mijn rayon zich gestaag uitbreidde.

In deze periode behaalde ik het officiële vakdiploma tot pianostemmer-technicus op de Pianovakschool in Amsterdam. Daarna hield ik mijn vakkennis bij door bijscholingen via de Vereniging voor Pianotechnici Nederland (VvPN) en Hoofdbedrijfschap Ambachten.

Ik heb altijd een vaste en stabiele klantenkring gehad. Dat betekent dat ik nog altijd af en toe naar Rotterdam en omgeving ga om daar te stemmen bij mijn eerste cliënten.

In 1990 verhuisde ik naar Hilversum, waar ik meer ruimte kreeg voor grote reparaties. Piano’s werden gereviseerd; zangbodems werden gerepareerd, stempennen en snaren vernieuwd, hamerkoppen en klaviervilt vervangen etc.

Mijn klantenkring het Gooi breidde zich uit en ik werkte regelmatig voor de in Hilversum gevestigde televisie omroepen. Daarnaast werk ik als freelancer voor de firma Clavis Piano’s B.V. Amsterdam.

Ik zit al lang in dit vak, waar ik nog altijd veel plezier aan beleef. Ik hoop dat dit nog lang zo blijft! Ik 2019 ben ik naar Nijmegen verhuisd en ook hier houd ik de stemming erin…